dimarts, 12 de gener del 2010

El misterio del cuarto amarillo




Argument

La Senyoreta Stangerson, una jove rica que viu amb el seu pare a una mansió als afores de París, és trobada desmaiada i coberta de sang a la seva habitació. El misteri està en què la porta de l’habitació no ha estat forçada i les finestres estan tancades, per la qual cosa es desconeix com algú va poder entrar i sortir estan l’habitació tancada per dins.
Joseph Rouletabille, un jove reporter de gran intel·ligència per fer deduccions, ajuda a la policia francesa a resoldre el cas. Totes les pistes apunten com a principal sospitós al promès de la noia, Robert Darzac, un cèlebre professor de Física.

Autor

Gastón Leroux (París, 1868 -Niça, 1927), escriptor francès de principis del segle XX, que va guanyar gran fama en el seu temps gràcies a les seves novel·les d'aventures i policíaques com El fantasma de l'òpera o El misteri de la cambra groga (1907) i la seva seqüela El Perfum de la Dama de Negre. Va treballar en els diaris L'Écho de Paris i Le Matin. Va viatjar com reporter per Suècia, Finlàndia, Anglaterra, Egipte, Corea, El Marroc. A Rússia va cobrir les primeres etapes de la revolució boltxevique. A part del seu treball com periodista, va tenir temps per a escriure més de quaranta novel·les que van ser publicades com contes en diaris de París.

Jo recomano

Es tracta d’una fantàstica novel·la de misteri recomanada sobretot per a aquells qui els agraden els llibres de Sherlock Holmes.
La novel·la és molt realista ja que l’autor incorpora textos i documents com articles periodístics, documents del jutge d’instrucció, etc; també per aportar diferents punts de vista del mateix cas i donar credibilitat.
És un clàssic del gènere policíac que constitueix tot un repte a la intel·ligència de lector. La disposició dels indicis ens convida a participar activament en la resolució de l’enigma acompanyant el reporter Rouletabille, alter ego de Leroux.
Diana Parrilla

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada