dilluns, 22 de febrer del 2010

GIL, EL PAGÈS DE HAM / EL FERRER DE WOOTTON MAJOR


Argument:

Gil, el pagès de Ham: en Gil, un pagès que gaudeix d’una vida confortable i tranquil·la, veu com canvia la seva vida després d’espantar, més per sort que per habilitat, a un gegant. La gent del poble el tracta com a un heroi i quan apareix un drac a la comarca, tots es pensen que l’únic que pot combatre’l és en Gil.

El ferrer de Wootton Major: Un jove aconsegueix un poder d’una manera molt especial que li permet viatjar a un altre país, un país ple de màgia.

Autor:

J.R.R.Tolkien va néixer el 1892 a Sud-Àfrica. Als tres anys va traslladar-se a Anglaterra. Va estudiar Llengua Anglesa i Literatura a la Universitat d’Oxford, on es va graduar amb alts honors. Durant la Primera Guerra Mundial va servir al seu país i va ser retornat malalt a casa el 1917. Després va aconseguir un lloc com professor a Oxford. Va compaginar la seva labor com docent amb la seva faceta d'autor. Entre les seves obres més importants destaquen: “El Hòbbit”, la trilogia de “El Senyor dels Anells”. Va morir el 1973.

Valoració: aquestes dues narracions curtes tenen la mateixa qualitat que pot tenir “El Senyor dels Anells” o “El Hòbbit”.

L’autor té l’habilitat de saber explicar històries i sap barrejar tots els elements típics del conte perquè el lector s’entretingui : un rei avar, un drac mentider, un pagès que es converteix en heroi, etc.

L’autor m’ha sorprès, perquè jo el coneixia per “El Senyor dels Anells” que és una obra també fantàstica però fosca i tenebrosa i m’he trobat amb uns relats meravellosos plens d’humor i optimisme.

Es tracta d’un llibre que no ens exigeix gaire temps per llegir-lo i a canvi ens ofereix un entreteniment de gran qualitat.

El recomano a qui li agradi la literatura fantàstica i vulgui seguir descobrint el món de Tolkien.


Diana Parrilla

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada