dijous, 4 de març del 2010

EL BESO DEL CHIMPANCÉ


Argument: Aquest llibre recull les experiències del director del zoo de Santillana del Mar (Cantàbria), anècdotes i biografies d’alguns dels animals del parc.

Autor:. El Zoo de Santillana del Mar està considerat un dels quatre millors d'Espanya. D'iniciativa i gestió privada, va ser creat en 1977 per José Ignacio Pardo de Santayana. Excel·lent coneixedor de les característiques i els costums dels animals, podem escoltar-lo habitualment en els micròfons de Radio 5, de Radio Nacional d’Espanya, des d’on realitza una gran labor en defensa de la fauna.

Valoració: Pardo ens relata les històries i les anècdotes dels animals que viuen en aquest zoo amb senzillesa, naturalitat, tendresa i molt d’entusiasme.

L’autor fa que de seguida ens familiaritzem amb la vida d’aquests animals i aconsegueix transmetre’ns un sentiment de gran respecte pel món animal i vegetal.

En aquest llibre queda reflectida la filosofia del zoo que no ha estat únicament la de crear un espai d'oci, sinó que hi ha hagut una constant preocupació per la conservació d'espècies amenaçades. Això ha donat lloc que molts animals en perill d'extinció s'hagin reproduït aquí amb èxit, gràcies a la representació, en les seves instal·lacions, del seu hàbitat original, no només quant a espai disponible, sinó també a temperatura, humitat, vegetació i alimentació. Alguns dels animals en perill nascuts al zoo són orangutans, tigres de Sumatra, cavalls de Przewalski i els micos més petits del món.

L’estil de Pardo, combinant l’autobiografia i el relat humorístic m’ha recordat al del naturalista i escriptor Gerald Durrell, germà del conegut novelista Lawrence Durrell, que també va escriure obres relatant la seva vida en el zoo que va crear.

Recomano aquest llibre perquè es gaudeix de cada pàgina i al mateix temps s’aprèn història natural.


Diana Parrilla

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada